Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran

PREVODI

Torek, 11. april 2023
PREVODI  <em>Foto: Saša Huzjak</em>
Foto: Saša Huzjak
PREVODI  <em>Foto: Saša Huzjak</em>
Foto: Saša Huzjak
PREVODI  <em>Foto: Saša Huzjak</em>
Foto: Saša Huzjak

Plesna predstava PREVODI

četrtek, 6. 4. 2023, ob 19.00  v GT22

Koreografija: Dalanda Diallo

Soustvarjanje in ples:
Urška Kramberger, Pika Majcen, Jera Musil, Neža Lampret, Luka Oblak, Vita Pavšič, Špela Pehant, Eva Peklar, Maja Voglar Rodošek

V sodobnem času, ko nam zaradi vse digitalizacije in izolacije umanjka praksa klasične komunikacije, nemalokrat prihaja do komunikacijskih šumov ob predajanju informacij. Znan je izraz izgubljeno s prevodom, kar nakazuje na to, da se nekateri občutki ne prenesejo v besedilu, kadar prevajamo iz enega jezika v drugega, ker se v različnih jezikih različno izražamo. Tako opažamo, da četudi govorimo isti jezik, klub temu vsako sporočilo vsak posameznik prevede v svoj notranji jezik, ki je sestavljen iz posameznikovih izkušenj, zaznav, interesov, občutkov in kognitivnih postopov. Ta notranji jezik je vsakemu posamezniku lasten in čeprav na prvi pogled izgleda, kot da se sogovornika strinjata, poglobljena analiza prikaže, da si dejansko nista predstavljala istega, saj sta vsebino prevedla v svoj notranji jezik. A kljub vsemu je prevod v najboljšem primeru le odmev bistva.

"Smo otoki, ki si kričimo laži čez morja nerazumevanja." Rudyard Kipling

Nastopajoči so članice in člani skupine Š.I.K. Junior, ki predstavlja najbolj nadarjene, ambiciozne, radovedne, plesa in raziskovanja željne mlade plesalke in plesalce Plesne izbe Maribor, ki se znotraj kolektiva dodatno izobražujejo, izpopolnjujejo in pridobivajo nova znanja na področju različnih plesnih tehnik, ustvarjalnega dela in koreografije. Skozi projekte za različnimi pedagogi in koreografi pridobivajo nove odrske izkušnje in izpopolnjujejo svoj umetniški izraz.

 

Produkcija: KD Plesna izba Maribor, 2023

Projekt je podprl JSKD

 

 

 

 

 

 

 

Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik