Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran

NagiB

NagiB, mednarodni festival sodobnega plesa (2005) iz potrebe po širjenju sodobne plesne in gibalno eksperimentalne scene v Mariboru. Ustvarjalnost, ki nas vodi, preizprašuje, dvomi in kontrira uniformiranim izrazom, ki jih producira sodobna družba. V vidno udejanjamo drugačne oblike in načine percepcije ter iščemo ustvarjalce, ki so sposobni podati izkušnjo sveta, ki bo imela posledice za posameznikovo dojemanje samega sebe in sebe v svetu. Sodelujemo z umetniki in raziskovalci z močnim konceptom, z družbeno in socialno kritičnim pogledom ali z izrazito specifično lastno estetiko; s priznanimi domačimi in tujimi strokovnjaki na področju sodobnega plesa in z mnogimi mladimi, še neuveljavljenimi vendar perspektivnimi umetniki. Prav tako si prizadevamo izzvati gledalca kot aktivnega in kritičnega spremljevalca in udeleženca umetniškega dela. Gledalec naj ne bo ravnodušen, temveč udeležen.

Več na ... www.nagib.si

Maribum

Mednarodni glasbeni festival Maribum (2010) nadaljuje tradicijo bobnarskega festivala Bobnanje je zdravo, redno pa še bolj!, ki je med leti 2004 in 2008 gostil številne pomembne domače in tuje glasbenike.

Skupno kreativno ustvarjanje domačih in tujih avtorjev ostaja vodilo za organizacijo festivala. Maribum omogoča dobro promocijsko točko domačim ustvarjalcem, spoznavanje drugih kultur, izmenjavo znanja in glasbene filozofije, povezovanje umetnikov različnih svetov, skupno ustvarjanje in izobraževanje na profesionalnem nivoju, ki ga ni mogoče pridobivati v javnih ustanovah ter širi zavest slovenske publike in dokazuje, da je ljudska glasba v novem času dosegla presežek in da se lahko postavi s kvaliteto, ustvarjalnostjo in zahtevnostjo izvedbe ob bok klasični zahodni glasbi.

Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik