Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran
Foto: Saša Huzjak

Naši pedagogi

Dalanda Diallo

Dalanda Diallo je plesalka gvinejskega rodu. Svojo plesno pot je začela na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, na oddelku za sodobni ples. Nadaljevala je v Študijski repertoarni skupini PS Intakt, kjer je imela priložnost sodelovati s priznanimi domačimi in tujimi koreografi: Matjaž Farič, Matej Kejžar, Eča Dvornik, Tanja Skok, Michael Ruegg (Švica), Elena de Vega (Španija), Faustin Lyniekula (DR Kongo).

Anita Čanadi

Je plesalka in plesna pedagoginja s statusom samozaposlene v kulturi. Svojo plesno pot je začela v Mariboru, v Plesni Izbi, kjer se je izpopolnjevala v baletni tehniki, horton, graham, dunham in limon tehniki, modern jazzu in latino jazzu. V New Yorku je opravila intenzivni tečaj na Alvin Ailey Dance School, se izobraževala v Bruggeu, na Dunaju ter eno leto študirala na Theater School v Amsterdamu. V dolgih letih poučevanja je razvila svojevrsten plesni izraz, v katerem združuje fuzijo jazza, hortona, baleta in afriško-karibskega plesa.

Ines Uroševič

Baletno pot je začela pri osmih letih v baletnem studiu SNG Maribor pod vodstvom Maje in Marina Turcu. Po končanem šolanju na Konservatoriju za glasbo in balet je bila sprejeta v baletni ansambel SNG Maribor. Kot članica baletnega ansambla je imela priložnost delati s številnimi tujimi pedagogi in koreografi (Irina Lukasova, Rafael Avnikjan, Krysztof Nowogrodzki) ter si pridobivala izkušnje v predstavah baletnega repertoarja SNG Maribor, ki ponuja predstave klasičnega in modernega baleta.

Tina Sovič

Začela je pri znanem slovenskem tolkalcu Ninu Mureškiču in mednarodno priznanem bobnarju in tolkalcu Zlatku Kavčiču. Znanje je poglabljala pri afriških mojstrih Seydouju Dau, Adami Drameju in Mamadyju Keiti, svetovni legendi afriškega bobnanja. Marca 2007 je bila na usposabljanju v afriškem Burkina Fasu pri mojstru Daoudau Diabateju. Redno hodi na študij zahodnoafriških ritmov v Mali, kjer se je izobražuje pri Mamadouju Faneju, djembe solistu malijskega baletnega ansambla (National ballet du Mali), v Evropi pa se udeležuje seminarjev tuja živečih afriških mojstrov (Sidiki Camara, Harouna Dembele, Thomas Guei …) Znanje indijske ritmike je pridobivala na delavnicah indijskega mojstra Pt. Suresha Talwalkarja.

Blaž Korez

Svojim učencem z učenjem djemb (afriških bobnov) približuje znanje iz bogate zakladnice zahodnoafriške poliritmije, tradicionalnih ritmičnih oblik iz Gvineje, Malija, Slonokoščene obale, Burkine Faso ter Kube.

Minka Veselič Kološa

Ustanoviteljica Plesne izbe Maribor

je ustanoviteljica Plesne izbe Maribor (1994) in celoletnega plesnega izobraževalnega programa leta 1987, ki je do 1998 potekal v okviru Plesnega centra Maribor pri Zvezi kulturnih organizacij Maribor. Dolgoletna plesalka, plesna pedagoginja in koreografinja tako doma kot v tujini, sedaj deluje kot strokovna svetovalka za ples pri Javnem Skladu RS za kulturne dejavnosti na Območni izpostavi Maribor.

Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik