Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran
Foto: Saša Huzjak

Dinamična joga

Pedagog: Anita Čanadi

Priporočena starost udeležencev: vse starosti
Termin: petek, 17.15-18.15

Prijavnica

Dinamična yoga povzema dinamično SHAKTI YOGO prakso, ki s prehajanjem iz asane v asano v ritmu ujjai diha čisti energetske kanale in vzpostavlja energetsko in fizično ravnovesje. Shakti pomeni življenjsko energijo. Verjamemo, da jo s prakso joge dvigujemo in ohranjamo tako fizično, umsko kot duhovno.
Gre za fizično zahtevnejšo vadbo z velikim poudarkom na zavedanju telesa in fokusu uma. Umiritev uma in pozornost, obrnjena vase na začetku prakse ter vzpostavljanje pozornosti skozi vso vadbo, omogoča fizično zahtevnejšo vadbo četudi smo začetniki v jogi. Tekoče in intenzivno zaporedje asan skrbi za izboljšanje gibljivosti, moči in vzdržljivosti telesa (mišic in sklepov) ter ravnotežje.

Težavnostna stopnja Dinamične yoge je prilagojena znanju skupine. V tej se bodo dobro znašli tako začetniki, ki jih varno pripeljemo do osnovnega znanja in samostojne prakse asan kot praktiki yoge, ki so jim v izziv težji položaji. Primerna tako za ženske in moške, ki imajo radi dobro fizično kondicijo in željo po pravi, notranji moči. Dobrodošli vsi, ki imate že kakšno izkušnjo s skupinskimi vadbami kot so ples, aerobika, joga, pilates. Priporočljiva je tudi kot dodatna vadba za aktivne, rekreativne in nekdanje plesalce.

 

Saša Huzjak
Saša Huzjak
Dinamična joga
Dinamična joga
Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik