Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran
Foto: Saša Huzjak

Dalanda Diallo

Dalanda Diallo Dalanda Diallo <em>Foto: Tone Stojko</em>
Dalanda Diallo Foto: Tone Stojko
Dalanda Diallo

Dalanda Diallo je plesalka gvinejskega rodu. Svojo plesno pot je začela na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, na oddelku za sodobni ples. Nadaljevala je v Študijski repertoarni skupini PS Intakt, kjer je imela priložnost sodelovati s priznanimi domačimi in tujimi koreografi: Matjaž Farič, Matej Kejžar, Eča Dvornik, Tanja Skok, Michael Ruegg (Švica), Elena de Vega (Španija), Faustin Lyniekula (DR Kongo).

Izobraževala se je na delavnicah v Sloveniji in tujini, v afriških plesih pa se je izpopolnila v plesnem centru Georges Momboye v Parizu in pri priznanem plesnem ansamblu Les Merveilles de Guinee iz Gvineje. Kot plesalka je sodelovala v plesnih predstavah Bare Kolenc (Bela, Križ na gori) in Maše Kagao Knez (Moi Toi Nous, Dia Diasso Diasspora). Je soustanoviteljica Kulturno umetniškega društva Baobab, ki deluje tudi na področju afriške umetnosti ter soustanoviteljica afriškega pevskega zbora Sankofa.

Kot plesna pedagoginja se osredotoča na plesalčeve prednosti, ki jih privede do izraza, prav tako pa vztraja na odpravljanju šibkih točk. Poudarja pravilno plesno držo in izvajanje vaj. V zaključni koreografiji jo zanima predvsem izraznost plesalca ter prenos energije na gledalca.

Ples poučuje od leta 2007, na Plesni izbi Maribor pa od leta 2010.

Skupine

Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik