Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran
Foto: Saša Huzjak

Anita Čanadi

Anita Čanadi Anita Čanadi Anita Čanadi

Je plesalka in plesna pedagoginja s statusom samozaposlene v kulturi.

Svojo plesno pot je začela v Mariboru, na Plesni Izbi, kjer se je izpopolnjevala v baletni tehniki, horton, graham, dunham in limon tehniki, modern jazzu in latino jazzu. V New Yorku je opravila intenzivni tečaj na Alvin Ailey Dance School, se izobraževala v Bruggeu, na Dunaju ter eno leto študirala na Theater School v Amsterdamu.

Kot članica tekmovalne show skupine Kazine je bila večkratna nosilka državnih, evropskih in svetovnih odličij.

V dolgih letih poučevanja je razvila svojevrsten plesni izraz, v katerem združuje fuzijo jazza, hortona, baleta in afriško-karibskega plesa. Je gostujoča učiteljica v različnih plesnih studiih v Sloveniji in na Hrvaškem (npr. Center plesa v Splitu), večletna pedagoginja zimskih in poletnih plesnih šol JSKD, v manekenski agenciji pa mlade poučuje na manekensko-plesnih klasih.
Je soustanoviteljica Vizualnega gledališča Besa (od leta 2013), v okviru katerega je organiziran gledališčni kamp Besa s sedežem na Visu sedaj že drugo leto.

Njeni plesni projekti vključujejo: plesno predstavo V labirintu (2004, Plesna Izba Maribor), postavila je plesni projekt za Srednjo baletno šolo v Mariboru (Billy the kid, 2007), v letu 2008 je kot koreografinja sodelovala v dramski predstavi SNG Maribor Lepa Vida in naredila svojo plesno predstavo z naslovom Kakor da je vse en sam trenutek, ki gostovalo v SNG Maribor. Od leta 2011 dela kot strokovna sodelavka za koreografijo v Playdrami (Elvisa Bošnjaka) v Splitu. Kot koreografinja je sodelovala v otroškem mjuziklu Zvok iz globin (2010, PIM) ter v predstavah Miljenko in Dobrila (2011, Kaštelansko kazalište) ter Srce veće od ruku (2012, Playdrama, Split). V letu 2013 se je posvetila avtorskemu projektu Cistiliste (Vizualno gledališče Besa), …

Anitini treningi modern jazz-a so sestavljeni iz dinamičnega ogrevanja, ki temelji na jazz plesni tehniki, sledijo mu vaje iz power yoge (za izboljšanje gibljivosti in vzdržljivosti) ter vaje po prostoru. Drugi del treninga temelji na modernih tehnikah in jazzu.

Skupine

Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik