Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran
Foto: Saša Huzjak

April Veselko

April Veselko April Veselko April Veselko

April Veselko je plesalka,  koreografinja in plesna pedagoginja,  ki se s plesom ukvarja že od ranega otroštva. Pričela je s sodobnim plesom na Plesni Izbi Maribor, kasneje pa se spoznala še z drugimi plesnimi zvrstmi (modern, balet, jazz, hip hop). V letu 2016 je zaključila mednarodno izobraževanje Dance's Start Up - Leggere Strutture Art Factory, v Bologni v Italiji, v letu 2018 pa MoDem PRO program  pod okriljem kompanije Zappalà Danza v Catanii, Sicilija.

Med leti 2010-2023 je ustvarila  več avtorskih projektov pod produkcijo in koprodukcijo Zavoda Federacije, KD Center Plesa Maribor, Plesne Izbe Maribor, Scenario Pubblico Catania, Plesnega Teatra Ljubljana… Kot plesalka je v Sloveniji, Italiji in na Finskem sodelovala z različnimi mednarodno uveljavljenimi koreografi (Matjaž Farič, Snježana Premuš, Marttaleena Nikkari, Yasen Vasilev, Daniel Conant, Magdalena Reiter, Mattia Gandini, Gioa Maria Morisco, Katarina Barbara Kavčič, Gregor Luštek, Eduardo Torroja, Barbara Kanc, Tina Valentan…).

Apriline koreografske miniature so bile večkrat nagrajene na tekmovanjih OPUS1 (Slovenija), 3...2...1… DANCE! koreografsko tekmovanje (Krakow, Poljska), FKM – Festival koreografskih miniatur (Beograd, Srbija).

Kot gostujoča in redna pedagoginja je poučevala in poučuje na Plesni Izbi Maribor, Centru Plesa Maribor, Praktikumu sodobnih plesnih umetnosti Ljubljana, v Plesnem Teatru Ljubljana, v EnKnap Group in okviru Poletne plesne šole 2022.

April je članica Tovarishia Dance Company ter ena izmed organizatork, rednih pedagoginj in koreografinj za ŠIK – Študijski Izbin Kolektiv. 

Skupine

Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik