Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran

Nebo nad Mariborom

Petek, 23. september 2011

Nov izobraževalni program Plesne izbe Maribor

Nebo nad Mariborom

NEBO NAD MARIBOROM
je nov izobraževalni program Plesne izbe Maribor, ki udeležencem ponuja spoznavanje z različnimi gibalnimi tehnikami (kontaktna improvizacija, Body Mind Centering, klovnovstvo, akrobatika...) in različnimi uprizoritvenimi praksami (delo s koreografom, režiserjem, vizualnim umetnikom, kostumografom...) s širokim naborom različnih pedagogov. Z novim, poskusnim programom želimo povečati vas užitek v plesu in vzpodbuditi vašo ustvarjalnost.

Program bo potekal v obliki mesečnih sklopov, ki sem jim lahko glede na interes posamezno priključite ali pa redno sledite programu. Namenjen je vsem, ki jih zanimajo sodobne plesne tehnike, ter razumevanje ustvarjalnega procesa. Različno predznanje in starost sta zaželjena (od 14 let naprej).

Urnik: vsak torek in četrtek med 19.00 in 21.00 uro v dvorani B.
Cena posameznega sklopa 50eur.

Prvi mesečni sklop bo v mesecu oktobru vodila koreografinja in plesalka JASMINA KRIŽAJ.

"Ta delavnica je namenjena predvsem iskanju užitka ob nastopanju.
Vsak zase, v paru ter manjših skupinah bomo raziskovali, se igrali in uporabljali spretnosti dihalnega sistema, glasu, gibanja in domišljije. Nenehno bomo prehajali iz primarnega v sekundarni fokus in obratno, potovali med zvokom in premikanjem, med podobo in abstrakcijo. Raziskovali bomo "dušo" komunikacije kot motivacijo za sprejemanje odločitev. Skozi formo glasu in giba bomo nenehno spreminjali obliko vsebine prezentiranega.

Vsak posameznik bo dobil prostor, da najde svoj način bivanja pred občinstvom in poišče nov slog lastne predstavitve v uprizoritveni umetnosti ali poglobi že obstoječe.

Nastopajoči prostor ne bi smel biti strašljiv. Kvečjemu je vir, ki nam omogoča zožano pozornost nase in v stiku z drugimi, odpira nove poti za razvoj kontekstov, ponuja možnost jasnosti v komunikaciji in priložnost, da smo sam svoj režiser med nastopanjem.
Vsebina te delavnice se lahko uporablja kot orodje/metoda za ustvarjanje solo dela in prav tako tudi skupinske predstave.
Ljudje različnih strok umetnosti so zelo dobrodošli." (Jasmina Križaj)


Jasmina Križaj je bila ena izmed 50-ih pojočih zvezd v karaoke baru v Kostariki, kar jo je pripeljalo do naslova Modul Dance umetnice. Pred to izkušnjo je raziskovala svojo individualnost v Amsterdamu.

Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik