Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran

Flying Low in improvizacija- delavnica za gibalce z Jasmino Križaj

Flying Low

Na delavnici pod mentorstvom koreografinje in plesalke Jasmine Križaj bomo izhajali iz Flying Low plesne tehnike, katere principi so kohezija in širitev ter konstanten prehod giba skozi celotno telo iz ene distalne točke telesa/prostora v drugo.
Velik poudarek te tehnike je na uporabi tal, pri čemer se najlažje naučimo volumna lastnega vnosa energije v gib in s tem skladne uporabe telesa.

Delali bomo tudi na pojmu "premikanje prostora" za bolj efektivno in ekonomično uporabo energije, telesa, časa, prostora in hkrati soplesalca.

Improvizacija

Ta del delavnice je predvsem namenjen iskanju užitka ob nastopanju.

Vsak zase, v paru ter manjših skupinah bomo raziskovali, se igrali in uporabljali spretnosti telesa, dihalnega sistema in domišljije. Skozi formo giba bomo nenehno spreminjali obliko vsebine prezentiranega.

Vsak bo dobil prostor, da najde svoj način bivanja pred občinstvom in poišče nov slog lastne predstavitve v uprizoritveni umetnosti ali poglobi že obstoječe.
Vsebina te delavnice se lahko uporablja kot orodje/metoda za ustvarjanje solo dela in prav tako tudi skupinske predstave.

Jasmina Križaj

je diplomirala iz koreografije na De Hogeschool voor de Kunsten, De Theaterschool, Amsterdam, oddelek SNDO – School for New Dance Development.
S svojimi predstavami se je predstavila na mnogih domačih in tujih festivalih. Z delom Zebra in the Hair Saloon je prejela 1. nagrado za najboljšo novo kreacijo 2006 (ACT Festival, Bilbao, Španija).

Leta 2009 je bilo njeno delo Sugar Rush podprto iz strani European Cultural Foundation – ECF. 2010 je bila ena izmed izbranih umetnikov, ki so sodelovali v projektu Davida Zambrana ("Flying Low and Passing Through Costa Rica"). 
Je del kolektiva 50collectiVe s katerim so se predstavili evropskemu občinstvu ter občinstvu Severne in Južne Amerike.
Med 2010 – 2014 je bila del internacionalnega projekta Modul Dance, ki ji je omogočil kreacijo del The Very Delicious Piece in The Very Boring Piece, ki sta ustvarjena v tesnem sodelovanju s portugalsko umetnico Cristino P. Leitao (CJ collaboration).

2013 ji je bila dodeljena štipendija za udeležitev v Dance-WEB izobraževalnem programu, pod mentorstvom Iva Dimcheva,  v sklopu  Impulz Tanz festivala.

V 2015 se je Jasmina predstavila v novi predstavi Genesis, slovenske umetnice Male Kline, ki je rezultat dolgoletnega raziskovalnega procesa pod naslovom DreamLab Communitas.

Trenutno je Jasmina v procesu za novo kreacijo v kolaboraciji s švicarskima umetnikoma Simonom Wehrlijem in Danielom Gislerjem, z umetniškimi rezidencami po Evropi in Avstraliji. Delo bo premierno predstavljeno v maju 2017 pod naslovom Nature Poetry v produkciji Tanzhaus Zurich.

V produkciji Plesne izbe Maribor.dela na solo projektu z delovnim naslovom je Punk is not Dead.
V produkciji festivala PERFORMA / PLATFORMA je del kratkega dela Andreje Rauch-Podrzavnik.

Poučuje: Plesni teater Ljubljana, Dansateliers Rotterdam, Tanzhaus Zurich, Instavel, Porto, CAPa, Faro, Plesna izba Maribor, Art Stations Foundation, Poznan, ...

Termin:
petek, 6. maj 2016, 17.00 - 20.00
sobota, 7. maj 2016, 10.00 - 13.00

Na delavnico vabimo plesalce, gibalce in vse, ki jih to zanima.

Cena:
24 EUR
20 EUR za člane Plesne izbe Maribor

Število udeležencev je omejeno!

Več info in prijave na: info@plesnaizba.si

 

Flying Low in improvizacija- delavnica za gibalce z Jasmino Križaj
Flying Low in improvizacija- delavnica za gibalce z Jasmino Križaj
Flying Low in improvizacija- delavnica za gibalce z Jasmino Križaj
Flying Low in improvizacija- delavnica za gibalce z Jasmino Križaj <em>Foto: Saša Huzjak</em>
Foto: Saša Huzjak

Prenesi datoteke

Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik