Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran

Aktualne novice

Lahko nam namenite del dohodnine

Četrtek, 12. december 2019

Želeli bi vas spomniti, da nas do 31. 12. 2019 lahko podprete tako, da del dohodnine, ki gre sicer v državno blagajno, namenite kot donacijo našemu društvu.

O!KRASNA DELAVNICA

Ponedeljek, 2. december 2019

Pomagajte nam popestriti našo plesno hišo!

sobota, 7.12.2019, 10.00–12.00,Plesna izba Maribor

v Literarni dvorani Karantene (v kleti)!

ŽIVA 2019, festival plesne ustvarjalnosti

Ponedeljek, 18. november 2019

Letošnja Živa je bila barvita, raznolika, živahna, skrivnostna, eksperimentalna, polna entuziazma, mednarodna, predvsem pa plesna. Pred vami se se je razprostirala pisana paleta gibanja in ustvarjalnosti. V slogi je moč. Vse dosedanje Žive so rezultat te moči ko ples resnično premika in ruši meje ne samo na odru temveč tudi v glavah.

3 ZLATA na PIKA MIGA 2019

Četrtek, 10. oktober 2019

Na 16. Mini festivalu otroških plesnih skupin PIKA MIGA 2019 (JSKD), ki je potekal 5. in 6. oktobra v Domu kulture Velenje, so bile v družbi Pike Nogavičke in Gusarja prikazane izbrane najboljše plesne miniature minulega šolskega leta. Preko območnih in regijskih plesnih revij pod okriljem JSKD, do izbora državnega selektorja Igorja Sviderskega, smo tudi v Plesni izbi ponosni na tri nagrajene otroške plesne miniature.

PERFORMA & PLATFORMA

Četrtek, 12. september 2019

Doživljajte in okušajte umetnost: ORAL[NO] 

Umetnost reflektira sodobno družbo z vsemi njenimi partikularnostmi in pri tem ne pozablja na usta kot votlino konzumcije. Ustvarjalci v svojih delih naslavljajo oralnost kot posredovano ali izkustveno doživetje; izpostavljajo razlike med užitnim in neužitnim; odnos do objekta konzumacije; vlogi okušanja in kompenziranja. Ponujajo nam izkušnjo: kompleksno ali preprosto, racionalno in/ali doživljajsko.                                     Program si lahko ogledate na spodnji povezavi:

http://www.festivalplatforma.si/

Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik