Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran

Namenitev dohodnine Plesni izbi Maribor

Ponedeljek, 1. december 2014

Spoštovani člani in podporniki Plesne izbe Maribor!


Davčni zavezanci se lahko odločimo, da do 0,5% dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, ne pripade državnemu proračunu, ampak organizacijam, ki se nepridobitno ukvarjajo s koristnimi dejavnostmi, političnim strankam oz. reprezentativnim sindikatom (Uradni list RS, št.30/07 in 36/07).

Med upravičenci za namenitev dela dohodnine je tudi Kulturno društvo Plesna izba Maribor.

Z izpolnitvijo obrazca "Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije" lahko Vašo namero do konca leta 2014 potrdite ali spremenite.

Če bi torej želeli del Vaše dohodnine nameniti Plesni izbi Maribor, je potrebno izpolniti obrazec "Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije", ki je priložen z že vpisanimi podatki Plesne izbe
in ga je potrebno dopolniti le z Vašimi podatki ter po želji spremeniti delež dohodnine, ki ga namenjate Plesni izbi Maribor.
Če ste to že storili v preteklih letih, letos ni potrebno, saj zahteva velja do preklica.


V kolikor nam sporočite namero, vam pošljemo natisnjen obrazec ter frankirano in naslovljeno kuverto, v kateri lahko brez lastnih stroškov priloženo zahtevo pošljete na DURS.

Zahtevo za namenitev lahko oddate tudi kadar koli prek sistema eDavki na spletni stani http://edavki.durs.si, pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu.


Spoštovani člani, starši in drugi prijatelji plesa!

Odločitev, komu boste namenili del dohodnine, ki ga bo sicer prejel državni proračun, je Vaša. V kolikor se boste odločili, da ta del sredstev namenite Plesni izbi Maribor, Vam bomo iz srca hvaležni.

Plesna izba Maribor

Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik