Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran

Womango

Četrtek, 16. december 2021

VABIMO K PODPORI!

Snemanje albuma glasbene skupine Tina Sovič & Womango

Vabimo vas, da namenite denar za snemanje albuma glasbene zasedbe Tina Sovič & Womango. S tem boste sodelovali pri nastajanju glasbe, katere osnovno vodilo je veselje do življenja, in tako energetsko podprli ne le nas, ustvarjalce, ampak tudi splošno vzdušje in ne nazadnje sebe samega.

Na albumu bomo poslušali preplet afriških tradicionalnih ritmov in melodij, slovenskih ljudskih glasbenih motivov in avtorskih aranžmajev. Ker načrtujemo zelo raznolike in glasbene goste, bodo zagotovo slišni tudi elementi funka, džeza, klasične in world glasbe ter kar bo še kdo natresel. Ustvarjali bomo z veseljem in navdušenjem, ker drugače niti ne znamo.

Tolkalska zasedba Womango je nastala z združitvijo učenk (in učenca), vendar jih druži več kot le glasba. Moto skupine je veselje do življenja, dvigovanje lastne zavesti in seveda strast do glasbe. Na njihovem repertoarju so starodavni zahodnoafriški tradicionalni ritmi, kot so jih predali sodobni afriški mojstri; skupina jih je pod Tininim vodstvom zaznamovala tudi z lastnimi aranžmaji. Osnovna koda ritmov - povezava z Življenjem - je ostala nepoškodovana. Vsak od teh ritmov je že po nekaj odigranih udarcih tudi nedvoumno povabilo na ples. Če se mu prepustimo, služi kot osvobajanje od lastnih in kolektivnih omejitev, lahko pa je tudi kažipot v potovanje navznoter v znane in še neznane dušne pokrajine. 

Womango so: Andreja Kuhar, Marijana Goropevšek, Eva Žvikart, Eva Menhart, Demijan Puljić, Janja Kotnik in Neja Sekolonik.

Tina Sovič je učiteljica afriških tolkal, glasbenica in raziskovalka afriške kulture. Z zasedbo Djembabe je izdala dva CD-ja, ki navdih črpata iz tradicionalnih afriških ritmov in slovenskega ljudskega izročila, prav tako sodeluje z različnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki. Vsako leto organizira Maribum Afriqui, stičišče afriške in slovenske kulture, ki se manifestira predvsem skozi glasbo.

Plesna izba Maribor ima izjemno pomembno izobraževalno in kulturno vlogo, saj mlade uvaja v izobraževalni proces sodobnega umetniškega ustvarjanja in jim z vrhunsko izdelanimi plesnimi predstavami omogoča odrsko produkcijo ter delovanje znotraj uprizoritvene umetnosti. Bobnarsko izobraževanje temelji predvsem na afriških ritmih, kjer otroci, mladina in odrasli skozi različne ritme spoznavajo glasbo drugih kultur.

KAKO NAS LAHKO PODPRETE IN OMOGOČITE SNEMANJE ALBUMA?

Z donacijo na transakcijski račun  SI56 04515 0000328562, Plesna izba Maribor, Pobreška cesta 20, 2000 Maribor, v namen plačila vpišite "Donacija za Womango".

Za vsakih 10 evrov dobite en album (CD ali mp3 ključek)
Za 300 evrov odigramo krajši nastop v manjši zasedbi.

Za 600 evrov doživite nastop cele skupine.

Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik