Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran
Foto: Urška Lukovnjak
Foto: Urška Lukovnjak
Foto: Saša Huzjak
Foto: Saša Huzjak
Foto: Saša Huzjak

Izba ima talent

Premiera: 26. junij 2011, Park doživetij, Festial Lent

Slovenija ima talent, Britanija ima talent, Italija ima talent …. Vsaka država ima talent, vsaka regija ima talent, vsako mesto ima talent, vsaka hiša ima talent … kaj pa izba? Ima izba talent? Kje je, kakšen je, v kakšni obliki se skriva, če se skriva in v katerem kotu tiči?
Nekdo je izjavil, da se otroci ne zavedajo svojega talenta. Da morajo počakat, da odrastejo. Zakaj potem toliko polemik in blišča okrog samega talenta? Zakaj so mediji tako zasičeni z mislijo, da si vsak od nas želi biti zvezda?! Kdo to pravi? In kako je s tem pri najstnikih? Imajo kritično distanco do tega ali bi dejansko vsak izmed njih rad postal zvezda?!
Kaj pa sploh pomeni biti zvezda? Imeti talent? Koliko originalnosti mora imeti vsak posameznik, da postane slaven? Koliko pretvarjanja in kopiranja že slavnih je potrebno, da na koncu ugotoviš, da je vse skupaj "muha enodnevnica/enoletnica"?

Koreografija: Mojca Kasjak

Izvedba: Žmavc Lili, Verdnik Ana Vilhelmina, Kolanovič Vanja, Glodež Laura, Pompe Zarja, Kuhta Brina, Mulej Tonka, Lampret Prešeren Zarja, Globevnik Rebeka, Roth Blaž, Kasjak Gutman Ališa, Zadravec Nika - Moderni ples 5

Kostumi: Miricota

Produkcija zvoka: Marko Gutman

Iskalnik