Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran
Foto: Urška Lukovnjak
Foto: Urška Lukovnjak
Foto: Saša Huzjak
Foto: Saša Huzjak
Foto: Saša Huzjak

Plesna predstava KAM SI RAZTRESLA SEKUNDE?

Plesna predstava KAM SI RAZTRESLA SEKUNDE? Plesna predstava KAM SI RAZTRESLA SEKUNDE? Plesna predstava KAM SI RAZTRESLA SEKUNDE? Plesna predstava KAM SI RAZTRESLA SEKUNDE? Plesna predstava KAM SI RAZTRESLA SEKUNDE?

Plesna predstava kolektiva Š.I.K. KAM SI RAZTRESLA SEKUNDE?

Premiera: 26. 9. 2021 ob 18.00, LGM
Prva ponovitev: 26. 9. 2021 ob 20.00, LGM

Kazalci na uri se zmeraj vrtijo z isto hitrostjo, jaz pa minevam hitreje od tebe. Me lahko ustaviš? Ne morem ti pobegniti, ne morem te ujeti. Si sedanjost, ki se giblje po meji brez debeline, katero z ene strani načenja preteklost, z druge pa jo razkraja prihodnost.
A kje smo potem me? Kje so naše sekunde? Ujete v trenutek. Neusmiljeno ukleščene med preteklostjo in prihodnostjo. Poskušamo zbežati, a so noge pretežke. Obtežene s skrbmi sedanjosti, a navdihnjene z obljubo, da bomo nekoč lahko ujele trenutke, ki nam venomer polzijo med prsti. In kje bomo do takrat? Iskale bomo sekunde, ki smo jih raztresle med potjo.

Koreografija, idejna zasnova in izvedba:
Vanja Kolanovič, Jasha Robnik, Anja Spasovski, Nadja Spasovski, Vita Trantura in Nika Zidar

Video: Eva Leber

Montaža in obdelava glasbe: Vanja Kolanovič in Nadja Spasovski

Izdelava rekvizitov: Peter Horvat

Kostumografija: Renata Medvešek

Celostna grafična podoba: Nika Zidar

Produkcija: KD Plesna Izba Maribor

Podpora: Javni Sklad RS za kulturne dejavnosti in Mestna občina Maribor

Plesna predstava PADATI V LJUBEZEN

Plesna predstava PADATI V LJUBEZEN Plesna predstava PADATI V LJUBEZEN Plesna predstava PADATI V LJUBEZEN Plesna predstava PADATI V LJUBEZEN Plesna predstava PADATI V LJUBEZEN

Plesna predstava PADATI V LJUBEZEN

Premiera: 5. 9. 2021, LGM, Minoritska cerkev.

Predstava se ukvarja z različnimi gibalnimi pristopi k padanju. Padanje simbolizira zaupanje, predanost, ranljivost, tveganje. Kako povezati temo ljubezni in medosebnih odnosov s konkretnim pojavom padanja. Avtorica je črpala navdih iz angleškega izraza falling in love, "padati v ljubezen", ki po njeno na čudovit način opiše zaljubljanje. Preplet fizičnega občutka z abstraktnim konceptom človeškega čustvovanja. Skozi gibalno raziskavo se avtorica posveča kontrastu med padanjem kot collapse (zrušiti se) in padanjem kot surrender (predati se čemu). Padanje in zaljubljanje kot dejanje, ki mu dopustimo, da se zgodi, potem pa uide iz kontrole.

Avtorica in izvajalka plesa: April Veselko
Glasba: Joran Teraš – WRONG1DEA, April Veselko
Produkcija: Plesna Izba Maribor

Iskalnik