Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran
Foto: Saša Huzjak
Foto: Saša Huzjak
Foto: Saša Huzjak

Ministrstvo za kulturo

Program po svoji kvaliteti presega regionalnost, kar dokazujejo tudi ustvarjalci, prisotni v širšem slovenskem prostoru, ki so se izšolali v programih KD Plesna izba Maribor.

Danilo Rošker, SNG Maribor

SNG Maribor kot koproducent že vsa leta podpira plesne projekte Plesne izbe Maribor na malem in komornem odru, kot tudi letne produkcije na velikem odru, kjer uspešno in odmevno predstavljajo celoten izobraževalni sistem, od najmlajših do izkušenih in že poklicnih plesalcev.

Snježana Premuš, samostojna ustvarjalka na področju kulture

Kot bivša redna učenka Plesne izbe Maribor in redna gostujoča pedagoginja in koreografinja, podpiram delovanje Plesne izbe Maribor, ki v svojih 20 letih delovanja in kljubovanja težkim finančnim situacijam in vdoru komercialnih plesnih šol in interesov, še vedno omogoča vzgajanje mladih plesalcev / plesalk in koreografov / koreografk.

Anton Lachky, Les SlovaKs

I find it necessary that Plesna izba Maribor can keep on functioning because it is the only vital force in North-East Slovenia that is trying to keep the contemporary dance alive and offers an alternative to main stream activities.

Ministrstvo za kulturo

Strokovna komisija Ministrstva za kulturo ugotavlja, da delovanje Plesne izbe Maribor na področju usposabljanja izkazuje kontinuiranost in visoko zanesljivost v izvedbi.

Ministrstvo za kulturo

Komisija je mnenja, da gre pri prijavljenem projektu Predstavitev slovenskega sodobnega plesa na 7. mednarodnem sejmu plesa v Dusseldorfu za pomembno mednarodno predstavitev slovenske kulture in plesa na referenčni lokaciji.

Maja Pirš, Mariborčan

Plesna izba Maribor s svojimi predstavami že 14 let razveseljuje ljubitelje plesne umetnosti, več kot dve desetletji pa s programom načrtnega in strkovnega plesnega usposabljanja na področju sodobnega plesa skrbi, da ima sodobni ples v našem mestu vse globlje korenine in neusahljiv vir novih plesalcev.

Mestna občina Maribor

Kot pristojen organ za kulturo, ki v Mestni občini Maribor spremlja delovanje kulturnih institucij, organizacij in posameznikov, smo mnenja, da kulturni pomen Plesne izbe zdaleč presega okvirje običajne društvene organiziranosti in da je njihov predlog za pridobitev statusa društva v javnem interesu na področju kulture opravičen.

Rok Vevar

Plesna izba Maribor v tem trenutku s svojim krogom mladih ustvarjalcev predstavlja enega najbolj zanimivih sodobno plesnih programov v Sloveniji.

Ministrstvo za kulturo

Društvo deluje pri poglabljanju strokovnih znanj, prispeva k dostopnosti kulturnih dobrin, redno izvaja dejavnosti na področju kulturne vzgoje ter s svojim delovanjem bistveno prispeva k slovenski kulturi, zato je upravičeno do statusa v javnem interesu na področju kulture.

  • 1
  • 2
Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik