Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran
Foto: Saša Huzjak

ImproPostaja 8

Osmo Impro postajo smo izvedli v sodelovanju z avtorjem Sebastijanom Gečem, ki je svojo plesno pot po šolanju na Plesni izbi Maribor nadaljeval na plesni akademiji SEAD v Salzburgu, sedaj pa kot profesionalni plesalec in koreograf ustvarja na Dunaju.

V projektu smo raziskovali našo interpretacijo prostora, ki je za nami - prostora, na katerega smo pozabili. Ali se ga plesalec zaveda. Kako ga zaznava? S katerimi znaki izraža to zaznavo že pozabljenega prostora? Ali lahko sledimo naši interpretaciji prostora?

Pomembnost za tistega, ki opazuje ni v tem kar vidi, temveč kako dojema, koliko lahko sprejema in doživi. Tako lahko vsak na svojstven način nadgrajuje mostove in širi obzorja.

Izvirnost projekta se kaže v njegovi ambientalni uprizoritvi. Zapuščeno - pozabljeno dvorišče Univerze v Mariboru. Stavba Univerze v Mariboru je nekoč predstavljala center druženja mladih, saj je združevala Mladinski kulturni center in Srednjo frizersko šolo. Pozitiven/živ prostor - je zdaj pozabljen in zapuščen.
Hkrati smo želeli na področju mesta Maribor opozoriti na problematiko zapuščenih prostorov znotraj samega mestnega jedra. Tako ima uprizoritev tudi opozorilno konotacijo. Namen predstave je bil ponovno oživeti predele mestnega jedra in mu podati nove podobe, vrednote in tako povezati zgodovino mesta s trenutnim čarom, ki ga nosita Slomškov trg in stavba Univerze v Mariboru.

ImproPostaja 8
ImproPostaja 8
ImproPostaja 8
Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik