Plesna izba Maribor

Skok na vsebino // Skok na meni

Plesna izba Maribor - Uvodna stran
Foto: Saša Huzjak

Eva Oeser

Eva se s plesom ukvarja že od majhnih nog. Prvih plesnih korakov se je naučila v različnih plesnih šolah, ob prvem obisku gledališča pa se je zaljubila v balet. Zatem se je več let šolala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, kjer je končala nižjo in višjo baletno šolo ter imela priložnost sodelovati s priznanimi domačimi in tujimi koreografi (Aleksander Lukjanov, David Nixon).

Tam se je redno udeleževala tudi poletnih plesnih šol pod vodstvom uveljavljenih pedagogov (Alenka Ribič Laufer, Zoran Marković, Rafael Avnikjan, Astrid Von Ussar, Yelena Pankova). Sodelovala je pri številnih predstavah, njena plesna pot pa jo je poleg domačih ponesla tudi na tuje odre v Italijo in na Hrvaško.

Kasneje se je spoznala še z drugimi plesnimi zvrstmi, danes pa se posveča predvsem modern-u in hip hop-u. Kot plesalka se poleg treningov v Mariboru in Celju redno udeležuje tudi plesnih projektov, delavnic, festivalov in tekmovanj doma ter po svetu (Avstrija, Italija, Hrvaška, Nizozemska, Anglija, Japonska). Na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru trenutno zaključuje dodiplomski študij psihologije, na Plesni izbi pa poučuje že drugo leto. Na treningih se poleg spoznavanja osnov posveča tudi koordinaciji in muzikaličnosti, predvsem pa koreografiji.

 

Plesne e-novice
Prijavite se na e-novice Plesne Izbe Maribor - naše plesne e-novice direktno v Vaš e-poštni nabiranik!
Iskalnik